Mød Joachim Winther

Joachim er 23 år og har taget en HHX i Markedsføring. Han har været ansat som finanselev i SEB Pension siden 2015 og bliver færdig med sin uddannelse til sommer.

Hvorfor valgte du SEB Pension?

Efter to sabbatår stod det klart for mig, at jeg ikke skulle tilbage med hovedet i bøgerne. Jeg ledte derfor efter nye muligheder, der kunne udfordre mig både praktisk og teoretisk. Og her dukkede SEB Pension op. Jeg lavede lidt research og kunne sagtens se mig selv i SEB. Efter et par samtaler, hvor jeg lærte mere om uddannelsen og SEB som arbejdsplads, besluttede begge parter, at stillingen passede godt til mig.

Hvordan er en typisk dag for dig?

Som finanselev rykker jeg rundt i huset. Lige nu er jeg i vores kundecenter, hvor jeg rådgiver vores kunder telefonisk. I nogle afdelinger sidder man med administrative opgaver; i andre er kundekontakten markant større. Hver dag er der morgenmøde, hvor vi bliver briefet på dagens opgaver. Arbejdstiden er 36 timer om ugen på flekstid.

Hvordan har du udviklet dig frem til nu?

Jeg har gennemgået en stor udvikling både fagligt og personligt. Alle elever har tilknyttet en fadder, der følger os i afdelingen, og der er lagt en plan, så vi kommer hele vejen rundt. Derudover har vi to dejlige elevansvarlige, der hjælper med at sikre vores generelle udvikling. Lige nu er vi i gang med at forberede en tur til Sverige med Siriuspatruljen, hvor vi skal lære os selv og hinanden bedre at kende.

Hvorfor vil du anbefale andre at søge ind som elev?

Hvis man tænker, at kombinationen mellem skole og arbejde er interessant, så er finanselev en rigtig god uddannelse. SEB Pension har en masse forskellige tiltag, der gør hverdagen sjovere og som styrker netværket. Og så har vi Danmarks bedste kantine.

Hvilke planer har du for fremtiden?

Jeg håber på en fastansættelse i min nuværende afdeling. Her har jeg udviklet mig meget, og der er stadig meget at lære endnu. Jeg vil også gerne læse videre på Forsikringsakademiet med fokus på salg og rådgivning. Pension kan være komplekst, og jeg finder stor fornøjelse i at kunne forklare og udtrykke mig, så vores kunder forstår det ned i detaljen.