Skoleophold på Forsikringsakademiet

Uddannelsen som finanselev består af praktik hos SEB Pension suppleret med skoleophold arrangeret af Forsikringsakademiet.

Du starter som elev i august måned. Allerede samme måned er du på en uges grundforløb i Lyngby, hvor du møder alle de andre nystartede elever i finanssektoren.

Dit første rigtige skoleophold går du i gang med i oktober, og du er afsted på skole 2-3 dage om måneden. Både inden og efter et skoleophold skal du aflevere opgaver, som laves uden for arbejdstiden. Nogle opgaver er individuelle og andre er teambaserede.

Det første halve år med skole er et grundforløb om finansbranchen generelt - bank, forsikring, pension og realkredit. Derefter skal du igennem en række specialemoduler med fokus på pension, hvor du bl.a. har fag om investering, jura, samfundsøkonomi og pensionsløsninger.

Efter et år skal du til en case-eksamen, hvor du laver en synopsis og går til en mundtlig eksamen. I løbet af de to år skal du lave to store opgaver i hhv. jura og samfundsøkonomi, som du får en karakter for.

Du afslutter uddannelsen med en fagprøve. Her skriver du en skriftlig rapport, går til en mundtlig eksamen og afholder et kundemøde.