Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Motiverende arbejdsmiljø med et højt energiniveau og plads til nye ideer

Johnni Ulrich Jacobsen employee at SEB standing in the SEB office i Denmark in front of a window with a nice view of Copehagen

Specialist eller generalist? Individualist eller teamplayer? Hos SEB har du et stærkt mandat til at præge din egen karriere og medvirke til at skabe nye muligheder for forretningen. Det skaber et motiverende arbejdsmiljø med et højt energiniveau og plads til nye ideer - og alle har mulighed for at forfølge dem.

Interviewet her er udarbejdet af Universum i forbindelse med analysefirmaets årlige fokus på udviklings- og karrieremuligheder i erhvervslivet - og oprindeligt publiceret oktober 2018 på temasiden Companies of the future

I sommeren 2017 tog Johnni Ulrich Jacobsen plads på den anden side af bordet. Fra selv at være kunden – i form af sit tidligere job som investor og Fund Selector, hvor det var ham, der stillede spørgsmålene i jagten på de rigtige investeringsprodukter, blev han nu ansvarlig for at udvikle dem. Med i bagagen havde han en særlig indsigt i kunders behov. Den viden og erfaring omsætter han i dag til nye produkter i SEB, hvor kunden altid er omdrejningspunkt i produktudviklingen.

Selv beskriver han SEB som et perfekt match til sit værdisæt.

Hvad går dine arbejdsopgaver ud på?

- Jeg er Head of Product Development & Support. Kort fortalt vil det sige, at jeg arbejder med at udvikle produkter, der matcher vores kunders ønsker. Det kan eksempelvis være en institutionel investor, der ønsker en særlig kombination af globale aktier i en investeringsforening. Det kan også være kunder med ønsker om investeringsprodukter, der skal udvikles specifikt til at passe ind i de løsninger, de har i forvejen. Det er nogle af de ting, mit team og jeg sørger for kan lade sig gøre.

Hvorfor har du valgt at gøre karriere hos SEB?

- I SEB har jeg mulighed for at kombinere min viden om investering, asset management- og institutionelle produkter og gøre det med afsæt i efterspørgslen fra kunderne. Det giver en følelse af, at mit arbejde giver værdi på flere planer - både for kunderne og for SEB. For mig er det meget motiverende, at jeg både har fingrene nede i maskinrummet og har en direkte kontakt til kunderne og deres feedback. Derudover er SEB præget af engagement, dedikation og integritet, og det gør SEB til en tiltalende arbejdsplads for nogle af de bedste specialister i den finansielle sektor, og det er meget inspirerende.

På hvilken måde adskiller SEB sig fra andre lignende virksomheder?

– Vi har en speciel kultur, som jeg ikke har set andre steder. Vores historie går mere end 150 år tilbage i Sverige, mens vi i Danmark stadig er en relativ ung investeringsbank, som har knopskudt de sidste tyve år. Det gør, at vi ikke er bange for at prøve ting af og gribe de muligheder, der opstår. Det, mener jeg, er en af de største forskelle og styrker. Den anden store forskel er den meget kundeorienterede tilgang. Kunderne er omdrejningspunktet i alle de tanker, vi gør os, og i alle de løsninger, vi finder. Det er ikke bare en lille del af vores måde at være på – det er vores kultur.

Hvordan bliver man støttet i forhold til sine karrieremuligheder hos SEB?

- Vi har en flad ledelsesstruktur i SEB i Danmark. Afstanden til ledelsen er kort og præget af åbenhed overfor nye ideer og input. Du har et stærkt mandat til selv at tage beslutninger og forfølge dine ideer – og en ledelse, der bakker op om det. Hvis du har en god ide, bliver du hørt, og der er ikke langt fra tanke til handling. Det er motiverende og understøtter både initiativrigdom og ejerskab hos medarbejderne.

Hvilket mind-set er godt at have, hvis man skal arbejde her?

- Et nysgerrigt, innovativt og dedikeret mindset.

På hvilken måde kan man udforske sine egne muligheder hos SEB?

- I SEB har du alle muligheder for at blive udfordret og udvikle dig, uanset om du er specialist eller generalist. Du er selv med til at påvirke din udvikling og er i høj grad medvirkende til både at skabe og gribe dine muligheder. Det passer rigtig godt til min personlighed og den måde, jeg og mit team arbejder på.

 


Hvem?

Navn: Johnni Ulrich Jacobsen

Titel: Head of Product Development & Support

Uddannelse: Cand. merc i Applied Economics og Finance fra CBS, 2010