Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Globale tiltag, anerkendelse og bevægelsesfrihed

Laura Andreasen Employee at SEB leaning against a concrete wall

I et nyt strategisk tiltag udvider SEB (i efteråret 2019, red.) den internationale del af forretningen. Teamwork, overblik og en stejl læringskurve er blot nogle af de komponenter, som gør sig gældende på den globale arena.

Interviewet her er udarbejdet af Universum i forbindelse med analysefirmaets årlige fokus på udviklings- og karrieremuligheder i erhvervslivet - og oprindeligt publiceret oktober 2019 på temasiden Companies of the future

I sin nytiltrådte stilling (efterår 2019, red.) som Client Associate i International Asset Management er Laura Christine Kolding Andreasen en del af et fast team, som skal navigere i et spændende felt af stadigt stigende reguleringsbyrder og makroøkonomiske- og politiske ændringer.

Fortæl kort om din baggrund

- Jeg er Cand.Merc.FIR., kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, og begyndte i SEB som studenterhjælper i 2015 og blev siden fastansat i 2016, da jeg havde færdiggjort min kandidat. Jeg har altid godt kunne lide at studere og tilegne mig ny viden. Når man arbejder samtidig, kan man gå lidt mere holistisk til værks og få lov til at prøve nogle ting og redskaber af i praksis. Det, synes jeg, fungerede rigtig fint for mig.

Hvad består dit arbejde af?

- Jeg arbejder som kundeansvarlig inden for kapitalforvaltning for institutionelle kunder.
Vores kundebase spænder bredt og omfatter blandt andet pensionsselskaber, forsikringsselskaber, finansielle institutioner, fonde og andre virksomheder. Som kundeansvarlig har man direkte kontakt med mange forskellige kunder. Det betyder, at man skal have et dybdegående kendskab til kundens investeringer og de produkter, SEB udbyder. Læringskurven er stejl, og det er sjældent, at dagene ligner hinanden. Kapitalforvaltning som industri er i dag influeret af et stigende pres på marginer, øget konkurrence, forretningsmodeller under forandring og politiske- og makroøkonomiske ændringer, hvilket lægger et større pres på industrien i forhold til at imødekomme nye behov. Det skal vi være på forkant med og være parate til at navigere inden for.

Du er netop tiltrådt en ny stilling, kan du fortælle mere om det?

- Kapitalforvaltning i SEB er vækstet meget de senere år - især den internationale del.
Som led i et globalt og strategisk initiativ er jeg en del af et nyt team på fire personer, der har fokus på de kunder og muligheder, som befinder sig uden for vores home markets.

Det at være en ”global hub” er på mange måder forskelligt fra at være lokalt forankret. Foruden det globale udsyn og en global rapporteringsflade er også strategien og konkurrencen anderledes. Vi arbejder ud af København, men reelt på tværs af hele SEB.

Hvordan er SEB at komme til, når man er forholdsvis nystartet i sin karriere og hvad tiltrak dig?

- Kunden er i fokus. Det er motiverende at arbejde et sted, hvor alle har en oprigtig interesse i at yde deres bedste og bidrage til, at kunden får den bedste service.

Man arbejder tæt sammen med kolleger, som er interesserede i at lære fra sig. Den flade organisationskultur gør, at man får ansvar tidligt, og hvis man har gode idéer til, hvordan tingene kan gøres, bliver der lyttet. Det bliver bemærket, når man gør en ekstra indsats, og man får anerkendelse for det, man leverer. Det forventes samtidig, at man også selv tager ansvar for sin egen udvikling.

Derudover er SEB karakteriseret ved en stærk entreprenørånd. Der er et stort drive omkring at skabe noget nyt og se nye muligheder, hvilket det globale tiltag også er et resultat af.

Er muligheden for at blive udsendt en del af dine ambitioner her?

- SEB er til stede i mere end 20 lande, og det rummer mange karrieremuligheder - også udenfor SEB i Danmark. I vores team arbejder vi med internationale kunder og har et tæt samarbejde med hovedsædet i Stockholm, og det inkluderer en del rejseaktivitet. At jeg på et tidspunkt får en hverdag uden for Danmark, kan ikke udelukkes, men lige nu er mit fokus på min nye stilling og de mange spændende opgaver der følger med.

Hvad er de bedste råd, du har modtaget i forhold til din karriere eller personligt?

- At man ikke skal være bange for at kommunikere, hvad man gerne vil, og gøre sine ambitioner og forventninger kendte. Det forudsætter selvfølgelig at man er specifik, og bevidst om hvilken vej man ønsker at gå.

Det er også en fordel at være tålmodig og tillade sig selv en dybere forståelse for forretningen, der kan danne grobund for en mere løsningsorienteret tilgang til de forretningsmæssige opgaver.

 


Hvem?

Navn: Laura Christine Kolding Andreasen

Titel: Client Associate, International Asset Management

Uddannelser: Cand.Merc.FIR - Kandidat i finansiering og regnskab, CBS, 2016