13-11-2017 10:26

Efter arbejdet skal vi... rejse!

Når løn bliver afløst af pension, så vil danskerne allerhelst pakke kufferten og bruge friheden til at rejse ud i verden. Se Top 3 over de foretrukne gøremål for de kommende pensionister.

Epinion har for SEB Pension spurgt ca. 1000 danske seniorer i alderen 55-62 år om deres forventninger til, hvad de vil bruge både tid og penge på som snarlige pensionister*. Og det kom der følgende rangliste ud af:

1. Rejser
2. Fritidsinteresser
3. Børn og børnebørn

Med 69 procents opbakning er "Rejser" favoritten hos det store flertal, efterfulgt af "Fritidsinteresser" med 58 pct. og "Børn/Børnebørn" med 51 pct.

Ingen hjælp derhjemme

Fremtidens pensionister regner derimod ikke med at skulle bruge penge på hjælp i hjemme i nævneværdig grad (8 pct.), ligesom "Sundhed" og "Wellness" scorer lavt (henholdsvis 15 og 11 pct.) i undersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at der – måske ikke overraskende – er forskel på, hvad man prioriterer højest, afhængig af hvilken landsdel, man tilhører.

Hovedstadens seniorer er ekstra vilde med udsigten til at bruge kulturtilbud og aktiviteter med venner, ligesom de også er betydeligt mere indstillet end de øvrige på at bruge pengene fra pensionen på restaurantbesøg.

Hus og have er noget, de vægter særligt højt i Midtjylland, mens nordjyderne er mindst optagede af motion af alle.

*Undersøgelsen er gennemført af Epinion på vegne af SEB Pension blandt 1006 danskere i alderen 55-62 år i efteråret 2017.