16-05-2018 15:53

Jo – sygdom rammer også dig

Ulykker, der sætter dig helt ud af spillet. Og sygdomme, der vender din hverdag på hovedet. De sker ikke kun for naboen, viser tal fra SEB Pension, så sørg for at forsikre dig og din familie økonomisk.

Vidste du, at hver femte af alle 30-årige mænd bliver uarbejdsdygtige i en grad, så de får brug for deres forsikring imod tabt erhvervsevne, inden de fylder 65 år? Og at statistikken for kvinder er endnu mere barsk: næsten 30 pct. kvinder, der i dag er 30 år, får brug for deres TAE-forsikring, inden de runder 65 år.*

TAE-forsikringen er en naturlig del af din pensionsordning, når du er firmakunde i SEB Pension. Forsikringen bliver udbetalt, hvis du bliver ude af stand til at arbejde på grund af ulykke eller alvorlig sygdom.

Læs mere om TAE-forsikringen

Forsikring er faktisk mindst ligeså vigtigt som opsparing, når det gælder pensionsordninger. Og jo yngre du er, jo vigtigere er det, at du har sikret dig en løbende indtægt, hvis uheldet rammer dig.

"Bliver du syg, fungerer forsikringen som erstatning for den løn, du ikke længere kan tjene hjem. En god forsikring er ofte dét, der gør, at vores skaderamte kunder ikke er tvunget til at flytte fra hus og hjem, oveni at de kæmper med kræftsygdom eller langvarige sygemeldinger på grund af stress, " siger Frank Pedersen, afdelingsdirektør i SEB Pension.

Læs Morten Heigaards historie om, hvordan TAE-forsikringen reddede hans families økonomi

At 1 ud af 3 kvindelige kunder i SEB Pension får brug for deres TAE-forsikring – og 20 pct. af mændene – sætter en tyk streg under, at det er altafgørende at sikre sig, at din forsikring dækker det, den skal, når behovet opstår.

"Næste gang er det måske dig, der bliver "kørt over" og aldrig kommer til at kunne arbejde på normale vilkår igen. Dér kan jeg love dig for, at du priser dig lykkelig for en TAE-forsikring, som du og din familie kan klare jer godt for," siger Frank Pedersen.

Er din TAE-forsikring høj nok? Tag et e-Pensionstjek og find ud af, om du følger vores anbefaling

Hos kvinderne er det primært psykiske lidelser som stress og depression, der udløser en sygemelding og efterfølgende udbetaling af TAE-forsikringen. Stress er særligt udbredt blandt kvinder under 50 år. Mændene bliver ramt af en blanding af primært stress, kræft og skader i ryggen, nakken og skuldrene.

*SEB Pensions skaderapport 2014-2016, der dokumenterer fordelingen af skader på årsager, køn og alder.