09-05-2017 13:38

Mix din løn og pensionen optimalt

Er du en af dem, der gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet efter folkepensionsalderen, så husk at du kan få udbetalt både din ratepension og din livrente i flere bidder. På den måde kan din private pensionsopsparing supplere din løn i en række år, inden du stopper helt med at arbejde.

Flere og flere danskere på vej imod de 70 år er nemlig aktive på arbejdsmarkedet. Fra 2000 til 2015 er der sket en tredobling i seniorer mellem 65-69 år i job.

Stabil indtægt med delpension

Men hvilke muligheder har man i dag, hvis man som eksempelvis 65-årig gerne vil arbejde fem år yderligere på halv tid og sikre økonomien både nu og her og i årene som fuldtidspensionist?

"Klassikeren er at starte udbetalingen af hele den 20-årige ratepension som 65-årig. Det betyder, at du får det samme beløb udbetalt i 20 år. Resultatet er, at indtægten for de fleste falder beskedent i årene med et job på halv tid. Men herefter dykker indtægten meget brat, ofte op til 30 pct." siger Frank Pedersen.

Pension på en fleksibel måde

Vælger man i stedet at dele ratepensionen op i to bidder (delpension) – en mindre bid til de første fem år fra 65-70 år, og en anden og størstedelen til de næste 15 år – bliver resultatet en langt mere jævn indtægt i hele perioden.

"Delpension i sig selv tryller ikke flere penge ud af ens pensionsopsparing. Men delpension er en oplagt løsning, hvis man hellere vil undvære lidt flere penge i de første år som pensionist på deltid, for så til gengæld at have flere penge i den resterende periode, som i dag snildt strækker sig over 20 år," siger Frank Pedersen.

Book et møde med en af vores seniorrådgivere, hvis du nærmer dig pensionsalderen og gerne vil have overblik over dine muligheder for den optimale udbetaling af din opsparing.

Ring til os på 33282828 eller skriv til seb@sebpension.dk