07-09-2017 10:04

SEB Pension bygger 114 ungdomsboliger i Aarhus

SEB Pension er i fuld gang med at transformere den tidligere Codan-kontorbygning i Aarhus til 114 ungdomsboliger tæt på Aarhus Universitet, kollegier og den nye letbane.

Der er tale om en om- og tilbygning af samlet set 4800 m2, der tidligere husede Codans kontorbygning på Gøteborg Alle 5. Med en samlet investering på 72 mio. kr., og et ja fra Aarhus kommune til at ændre lokalplanen, bliver det muligt at forvandle de pt. tomme kontorlokaler til boliger for nogle af de tusindvis af nye unge, der hvert år flytter til Danmarks næststørste by.

"Det er en del af vores strategi løbende at udvikle vores kvadratmeter i overensstemmelse med efterspørgslen og dermed optimere afkastet. Og der er pt. mangel på boliger for de unge i vores største uddannelsesbyer. Både København og Aarhus vokser i disse år markant i indbyggertal; en tendens der vil fortsætte ikke mindst på grund af de unge tilflyttere. Udfordringen for dem er at finde et sted at bo. Vores ombygning rammer lige ned i det behov," siger Solveig Rannje, direktør for SEB Ejendomme i SEB Pension.

Salg eller udlejning

Boligerne får mellem 1-3 rum – de store er delelejligheder - og bliver alle med eget køkken og bad.

"Vi går efter at sælge boligerne, alternativt leje dem ud. Der er så meget rift om boliger til studerende i Aarhus, at vi er så godt som sikre på, at samtlige 114 boliger er optaget i løbet af kort tid. Uanset om vi taler salg eller udlejning, bliver det et attraktivt afkast for os," siger Solveig Rannje.

Interesseret i at købe/leje bolig i Aarhus? Læs mere her

Byggeriet forventes færdigt i sommeren 2018.

SEB Pension går i gang med en lignende ombygning af kontorlokaler til ungdomsboliger i København på Amagerbrogade, hvor det tidligere hovedsæde for Amagerbanken i løbet af det kommende år bliver forvandlet til ca. 85 boliger for unge.

Læs mere om hvordan du kommer på venteliste