Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Q&A - årlige investeringsomkostninger

Alle kunder, som investerer i værdipapirer, har inden udgangen af 1. kvartal fået tilsendt en oversigt over de årlige investeringsomkostninger. Oversigten viser de investeringsomkostninger, der er afholdt i løbet af det forrige år. Her kan du læse mere om oversigten og de omkostningstyper, der indgår i oversigten, og du kan finde svar på de mest almindelige spørgsmål.

Hvorfor sender I mig sådan en oversigt?

Vi sender dig oversigten, fordi vi skal sende en samlet opgørelse over de omkostninger, der er forbundet med dine investeringer.

Er alle investeringsomkostninger så med i oversigten?

Ja, vi har bestræbt os på få alle investeringsomkostninger med i oversigten.

Jeg forstår ikke oversigten. Hvad gør jeg?

Hvis du har brug for yderligere information om de oplyste omkostninger, skal du kontakte din rådgiver.

Er der noget omkring oversigten, jeg skal være specielt opmærksom på?

Der er følgende generelle forhold, du skal være opmærksom på:

  • Har du et fælles værdipapirdepot med fx din ægtefælle, har I begge modtaget en oversigt. Det betyder selvfølgelig ikke, at omkostningerne er betalt to gange.
  • Opgørelsen af værdipapiromkostningerne er baseret på omkostningssatser, som er publiceret af værdipapirudstederne. Såfremt omkostningssatserne fra udstederne har været mangelfulde eller forkerte, er værdipapiromkostningerne ikke retvisende.

Hvornår skal omkostningerne betales?

Alle omkostninger, som fremgår af oversigten, er betalt. Enten i forbindelse med, at du har handlet værdipapirer i løbet af året, eller ved at pengene er hævet på din konto, eller at de beviser, du har investeret i, har afholdt omkostningerne, før dit afkast blev opgjort.

Hvorfor er omkostningerne ikke de samme som i min årlige oversigt over serviceydelser?

Den årlige oversigt over serviceydelser og oversigten over investeringsomkostninger har meget til fælles, men er ikke umiddelbart sammenlignelige. De to oversigter medtager et forskelligt udvalg af omkostninger og opgør omkostningerne på forskelligt niveau bl.a. fordi reglerne, som ligger til grund for oversigterne, er forskellige.

 

Indholdet på denne side er senest opdateret/revideret i december 2021

Kontakt os

Har du spørgsmål til Private Banking? Ring eller skriv til os.