Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Sådan arbejder vi med screening af investeringer

For at sikre at arbejdet med ansvarlige investeringer foregår på en professionel baggrund, samarbejder SEB med ISS-Ethix.

Ethix har specialiseret sig i rådgivning om bæredygtige og ansvarlige investeringer og arbejder med påvirkning og aktivt engagement i de virksomheder, der ikke lever op til internationale normer.

ISS-Ethix sikrer systematisk analyse af, om danske og internationale virksomheder lever op til internationale konventioner og retningslinjer for miljø, menneskerettigheder, arbejdstageres rettigheder og korruption. Det drejer sig f.eks. om FN’s Global Compact, OECD’s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder, menneskerettighedskonventioner, miljøkonventioner og våbenrelaterede konventioner.

ISS-Ethix bygger på det grundlag, at virksomheder skal overholde internationale normer, også selv om de ikke er juridisk forpligtende.

Screeningsunivers

ISS-Ethix leverer løbende rapporter med screening af SEB's investerings-portefølje. Screening-universet for SEB Investment Management udgøres af MSCI All World, OMX og SIX Nordic (herunder VINX). Derudover screener Ethix de børsnoterede selskaber, der ikke ligger inde i ovennævnte index.

Derved har SEB et samlet overblik over, hvilke af de direkte selskabsinvesteringer, der kan anses for problematiske, og som der i den efterfølgende proces skal tages stilling til.

Proces efter screening

På baggrund af screeningsrapporterne og specifikke virksomhedsanalyser får SEB Investment Management Ethix' anbefalinger til enten udelukkelse af eller foranstaltninger over for en virksomhed, hvis mindst et af følgende kriterier er opfyldt:

  • Undersøgelse foretaget af en officiel og troværdig instans, der bekræfter forbindelsen mellem virksomheden og den indberettede overtrædelse.
  • Sanktioner mod virksomheden vedtaget af regionale/nationale domstole eller en official instans.
  • Virksomheden har påtaget sig ansvaret for hændelsen/hændelserne.

SEB Investment Managements Exclusion Committee vurderer anbefalingerne og tager efterfølgende stilling til udelukkelse eller engagement.

Sådan udøver vi aktivt ejerskab

SEB benytter sig af aktivt ejerskab til at påvirke udvalgte virksomheder, der ikke opfylder retningslinjerne for miljø, sociale forhold og god virksomhedsledelse.

Læs om hvordan vi udøver aktivt ejerskab

Se vores udelukkelsesliste

SEB forventer, at virksomhederne følger de anførte internationale retningslinjer og principper.

Læs mere om vores udelukkelsesliste

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte Product Specialist, SEB Asset Management, Sebastian Knorr, hvis du har spørgsmål til vores arbejde med bæredygtige investeringer.