Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Fokus på bæredygtige investeringer

En kvinde og en mand i et gartneri, hvor de foretager målinger

Bæredygtighed og ansvarlighed er en naturlig hjørnesten i vores forretning. Vi mener, at  gennemgående ansvarlighed har positiv betydning for SEB's forretninger. 

Vores fokus på ansvarlige investeringer tager udgangspunkt i tre hovedområder: forretningsledelse, miljø og socialt ansvar. Der lægges særlig vægt på følgende internationale principper; FN's Global Compact, OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder samt relaterede konventioner om menneskerettigheder, arbejdstageres rettigheder, miljø og korruption.

Vil tilslutter os FN’s principper

SEB har tiltrådt FN's seks principper for ansvarlige investeringer (PRI), og for at sikre at arbejdet med ansvarlige investeringer foregår på en professionel baggrund, samarbejde SEB med Ethix SRI Advisors.

Vi mener, at hensynet til ESG og en velafbalanceret strategi for social ansvarlighed forbedrer en virksomheds evne til at opnå attraktive investeringsafkast og derved har en positiv indvirkning på resultatet i det lange løb.

Derfor forventes alle de virksomheder, som SEB er medejer af at overholde lokal lovgivning og internationale konventioner og aftaler. Vi lægger særlig stor vægt på følgende internationale principper:

  • FN's Global Compact , OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder samt relaterede konventioner om menneskerettigheder, arbejdstageres rettigheder, miljø og korruption.
  • For hvad angår PRI, er det vores pligt at handle under hensyntagen til samtlige af vores investorer og med respekt for deres klart definerede retningslinjer inden for ESG.

Sådan screener vi investeringer

For at sikre at arbejdet med ansvarlige investeringer foregår på en professionel baggrund, samarbejder SEB med Ethix SRI Advisors.

Læs om vores samarbejde med ISS-Ethix

Sådan udøver vi aktivt ejerskab

SEB benytter sig af aktivt ejerskab til at påvirke udvalgte virksomheder, der ikke opfylder retningslinjerne for miljø, sociale forhold og god virksomhedsledelse.

Læs om hvordan vi udøver aktivt ejerskab

Principper for udelukkelse

SEB forventer, at virksomhederne følger de anførte internationale retningslinjer og principper.

Læs vores principper for udelukkelse

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte Product Specialist, SEB Asset Management, Sebastian Knorr, hvis du har spørgsmål til vores arbejde med bæredygtige investeringer.