Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

SEBinvest Europa Højt Udbytte er bedst til europæiske aktier

Det uafhængige analysehus Morningstar har for andet år i træk kåret SEBinvest Europa Højt Udbytte som Danmarks bedste til at investere i europæiske aktier. 

Én gang om året hædrer det uafhængige analysehus Morningstar de danske investeringsforeninger, der har leveret særlig gode resultater over en årrække. For andet år i træk modtager SEBinvest Europa Højt Udbytte en Morningstar Fund Award for at have leveret det bedste afkast i kategorien "Europæiske aktier".

Direktør i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S, Jens Lohfert Jørgensen, udtaler i en kommentar:

"Vi er utrolig stolte af igen i år at blive fremhævet for afdelingens fine resultater. I kategorien er der 22 andre afdelinger, og jeg glæder mig over, at vi de seneste år har formået at være blandt de bedste til at levere et stærkt risikojusteret afkast til vores investorer".

Afdelingen forvaltes af SEB Investment Management i Stockholm med Christian Darenhill i spidsen:

"Anerkendelsen er et resultat af flere års stringent investeringsstrategi. Her lægger vi vægt på en struktureret udvælgelse af gode og stabile virksomheder, som både er attraktivt prissat og har et forholdsvis højt, men også vedvarende udbytteniveau".

Selskaber med højt udbytte

Afdelingen investerer i børsnoterede europæiske aktier (såvel large cap som mid cap), og selskaberne i porteføljen udmærker sig ved at betale et højt udbytte. Over de seneste tre år har afdelingen givet et gennemsnitlig årligt afkast på 10,0 procent og har i dag en formue på 775 mio. danske kr.

Derfor tildeles awarden

I tildelingen af prisen lægger Morningstar vægt på, at afdelingen ikke alene har præsteret et godt resultat i 2015, men også et konkurrencedygtigt risikojusteret afkast på tre og fem års sigt. Herudover har afdelingen været i den bedste halvdel i kategorien "Europæiske Aktier" i tre af de seneste fem år.