Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Kommentar til medieomtale vedr. aktieudlån

Børsen har tirsdag den 8. september skrevet en artikel, hvor SEB anklages for at hjælpe investorerne til skatteunddragelse i forbindelse med aktieudlån. Læs SEB’s kommentar til artiklen herunder.

Værdipapirudlån er en veletableret finansiel service, som leveres af de fleste banker. SEB udbyder servicen i overensstemmelse med de love og bestemmelser, der gælder i de forskellige lande, hvor banken er aktiv.

Produktet indebærer, at værdipapirer både lånes og lånes ud, primært af store institutioner så som forsikringsselskaber og investeringsfonde. Årsagerne til disse lån varierer alt afhængig af investorerne, men de foretages blandt andet for at tage aktiepositioner og matche den afkastmodel, som investoren har i de forskellige tilfælde.

I foråret øges omsætningen betydeligt. Det afspejler både et øget udbud og en øget efterspørgsel, hvor SEB fungerer som bindeled. At der udbetales udbytte er en væsentlig årsag til stigning i aktiviteten, men de forskellige parter har forskellige interesser: Institutionelle ejere med en langsigtet investeringshorisont ønsker at maksimere afkastet af deres porteføljer; aktører med en kortere investeringshorisont spekulerer i aktiekursernes bevægelser omkring udbyttedato; andre kortsigtede investorer med overskydende likviditet er på udkig efter investeringer med lav risiko, etc. Alene at undgå skat er ikke en acceptabel årsag for SEB, når vi gør forretninger med vores kunder.

At foretage aktieind- og udlån er ikke ulovligt, og SEB har derfor heller ikke fået henvendelser fra de danske myndigheder herom. SEB har desuden ingen afdeling i Danmark, der beskæftiger sig med aktie ind- og udlån.