Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

SEB offentliggør regnskab for 2022

SEB i Danmark opnåede i 2022 en operating profit på 1.240 millioner DKK - en fremgang på 20 % i forhold til 2021 (1.030 mio. DKK)

”Det er en rigtig solid fremgang, vi leverer på tværs af alle forretningsområder i SEB Danmark. Det er dog især vores Large Corporates & Financial Institutions-division, der driver fremgangen med rekordhøje indtægter i 2022. Stigningen i det danske resultat skal dog ses i lyset af nogle meget gunstige markedsvilkår, som har medført ekstraordinært høje rente- og finansielle indtægter, og som samtidig er positivt påvirket af den svækkede svenske krone,” siger landechef Mark Luscombe.

Af højdepunkter fra 2022 fremhæver Mark Luscombe ligeledes en fremgang i SEB Kort. Her har den stigende rejseaktivitet sat sit positive præg på indtægterne, der under corona-tiden var påvirket af omfattende rejserestriktioner.

Generelt har året været præget af stigende inflation, energi- og forsyningskrise og ikke mindst krig på det europæiske kontinent – og usikkerheden ser ud til at fortsætte ind i 2023.

”Vi går den kommende periode i møde med udsigt til mulig recession, vedvarende usikkerhed på de finansielle markeder og likviditetsstramninger i Europa. Vi forventer, at usikkerhed og likviditet vil være centrale temaer i 2023, ligesom sustainability-området naturligt også vil være højt på agendaen. SEB står i en stærk position i forhold til at kunne bistå kunderne med disse udfordringer,” siger Mark Luscombe.

Læs om SEB Groups regnskab og hent årsrapporten på sebgroup.com