Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

SEB sælger SEB Pension til Danica

SEB har i dag indgået en aftale om et salg af datterselskabet SEB Pension til Danica til en samlet værdi af 6,5 mia. kr. - svarende til 5,0 mia. kr. i købesum og 1,5 mia. kr. i ekstraordinært udbytte.

SEB har de seneste 20 år drevet bankforretning som sin hovedaktivitet i Danmark - og har gennem en årrække udviklet datterselskabet SEB Pension til en velkonsolideret spiller i markedet.

I dag har SEB valgt at indgå en aftale om at sælge SEB Pension til Danica. Med salget kan SEB intensivere de primære aktiviteter i Danmark – og koncentrere kræfterne om sine kerneområder; store erhvervskunder, institutionelle kunder og velhavende privatpersoner.

”SEB har et stort ønske om at fortsætte væksten i vores primære aktiviteter i Danmark, nemlig bankforretningerne med de store virksomheder, de institutionelle kunder og formuende privatpersoner. Med salget af SEB Pension opnår vi et finansielt råderum, som muliggør en endnu stærkere udvikling og organisk vækst inden for netop disse kundesegmenter i Danmark,” siger landechef i SEB i Danmark, Peter Høltermand.

Under SEBs ejerskab gennem 13 år har SEB Pension udviklet sig til et velkonsolideret selskab, der har de mest tilfredse kunder i branchen og leverer markedets stærkeste afkast.

Landechef Peter Høltermand fremhæver, at han er stolt over, at SEB kan sende datterselskabet videre i så god form.

”SEB Pension er med knap 10 procents andel af det kommercielle marked og sin stærke virksomhedskultur og kundefokus et meget attraktivt selskab i branchen. Det er også efter mange grundige overvejelser, at vi nu har indgået en aftale om at sælge SEB Pension til Danica. Vi er i SEB meget tilfredse med aftalen, som vi er overbeviste om også vil tilføre langsigtet værdi til vores 235.000 pensionskunder,” siger Peter Høltermand.

Samtidigt med transaktionen har SEB sikret sig domicilet i Bernstorffgade i København frem til 2048.

Salget af SEB Pension er betinget af en godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder.

Læs mere om aftalen i SEB Groups pressemeddelelse