Gå til søgefunktion Gå til indhold

Din browser er forældet. For en bedre og mere sikker brugeroplevelse anbefaler vi, at du benytter en anden browser.

Udfasning af checks – vigtige datoer

De danske pengeinstitutter har i regi af Finansrådet besluttet at ophæve checksamarbejdet pr. 30. december 2016. Se tidsplan for udfasning af checken her.

Checkindløsningsaftalen mellem de danske pengeinstitutter er opsagt med udgangen af 2016, hvorefter checks udstedt i danske kroner ikke længere vil kunne benyttes. I løbet af 2016 lukker SEB i Danmark derfor for bestilling af checkblanketter og indløsning af indenlandske checks. Se datoer for udfasning her:

Efter 1. september 2016 vil det ikke længere være muligt at bestille checkblanketter til udfyldelse og udstedelse af checks. Det vil dog fortsat være muligt at udstede checks efter denne dato ved at benytte de checkblanketter, man måtte have på lager.

Efter 30. november 2016 vil det ikke være tilladt at udstede checks – hverken ved at benytte lagrede checkblanketter eller ved at bestille bankchecks via SEB's elektroniske kanaler, eksempelvis C&I Online. Bemærk venligst, at det heller ikke er tilladt at bestille bankcheck inden denne frist til udstedelse på en senere dato. Vi opfordrer vores kunder til at destruere tilbageværende beholdninger af checkblanketter efter denne dato.

Den 30. december 2016 er sidste dag for indløsning af checks i danske kroner. Checks trukket på SEB eller i andre banker, som ønskes krediteret en bankkonto, skal være SEB i hænde senest 30. december 2016. Checks, der modtages efter denne dato, vil blive returneret.